понеделник, 9 май 2011 г.

За откритие „Ресурс М”

Нямам тайни, публикувам резултати от изследвания и всеки, който има желание може да се запознае с изводите.
Разбираемо е, че срещам трудности при представяне, тъй като темата е световна новост и е необходимо приемане на уникални означения за досега непознати елементи от икономическия живот.
Пиша за държавната финансова „Грешка на Джон Лоу” тогава, когато се налага нейно представяне. Ако се забелязва „повторения”, то е в резултат, че преди това някой волно или неволно не се съобразява с тази държавна управленска непълноценност и е потребно да се представи този факт.
Тъй като първата в света замяна (от "Златни" към "Незлатни пари") е станала по конкретна инициатива - можем да означим допуснатата слабост на името на нейния автор като "Грешка на Джон Лоу".


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Наличието на тази клопка е поради липса на съответстващо на качества на „Незлатни пари” подобрено държавно финансово управление.
При примамка завишена полезност на „Незлатни", спрямо „Златни пари”, държавните власти влизат в "Капана на парите”.


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Какво е най-главното в новости при резултати от изследвания:

1)      Констатиране на наличие (от 1716 г.) на световна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”, която и днес е запазена;

2)      Откриване на нов икономически елемент, който е означен „Ресурс М”. (Същото е свързано с разкриване на „Обществен закон за Ресурс М” и „Закономерност за Регистриран Ресурс М”);

3)      Разработване на „Модел Ресурси М”, чрез който се ползват знания за Ресурс М за да се прекрати досегашната „Грешка на Джон Лоу”.

Публикациите за резултатите са на сайта

На сайта има и много въпроси с конкретни отговори.

Забележка: Ако на сайта не се вижда текст, моля ползвайте Mozilla Firefox или Google Chrome.
Текущи информации публикувам на блога си:

http://ivanmitev.blogspot.com/
 
Текуща информация за откритие:
Тематични дискусии има в групата ЗНАЕМ ЗА КАТАСТРОФАЛНА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ГРЕШКА” във Facebook.
Също така, резултатите са включени в произведението "“ПАРИТЕ не са ЗЛАТО”, книга първа “ЗАКОНЪТ”


която бе представена на 6.12.2010 г. в Национален пресклуб на БТА София.

Надявам се, че представените резултати са полезни.
Изследването за откритие на "Ресурси М" е творчески процес, който е започнал преди повече от 30 години в Икономически университет град Варна и се извършва с качество на „хоби” в свободно време.
Като студент в Икономически университет във Варна съм имал спорове с преподаватели, че това което се прави за закрила на потребителни качества на пари не е с максимална полезност и е възможно да се промени.
Имам възможност да правя изследването, защото е налично базисно образование, практически опит и навярно щастлив щанс за да е налично откритие, което дава възможността да постигнат резултати, които публикувам.
Мотивът ми е „Търсене и намиране на истина”.

Защо да се страхуваме от лесно преценими управленски новости?
Нима сте съгласни заради продължаване на катастрофалната „Грешка на Джон Лоу” да продължава да се страда и да се понасят конкретни стопански щети?
С какво тези, които не забелязват (или не искат да признаят наличието на) една конкретна държавна управленска финансова грешка са по-компетентни от живелия в началото на XVIII век Джон Лоу?

Аз публикувам резултатите от изследванията и те не са тайна.
Какво неясно има?
Каква е истината:

1)      Има ли държавна финансова грешка, поради която има криза? – "Да има такава грешка".

2)      Това, което трябва да се направи е да се осъзнае същността на тази държавна управленска грешка и да се започне нейно прекратяване.

3)      Самото премахване на „Грешката на Джон Лоу” не зависи от Вас или от мен, а от правителството. (Ако тази държавна финансова грешка не се премахне – самото правителство е със сигурен управленски провал и заедно с него страдат и останалите участници в стопанския живот.)

4)      Това което зависи днес от мен е да представя с уважение към Вас, че сега правителството е продължител на тази държавна финансова грешка и е необходимо да се направи така, че самото правителство да разбере, че е потребно и възможно прилагане на по-полезен усъвършенстван начин на държавно финансово управление с "Модел Ресурси М".

Аз представям конкретни стъпки за разкриване на световна новост и е известно, че „Правителството не знае за грешката”.
Необходимо осъзнаване на тази никому ненужна държавна финансова грешка.
Напълно разбираемо е, че след като се осъзнае за грешката ще започне и нейно премахване. Правителството разполага с достатъчно специалисти да реализират нейно прекратяване.
Днес проблемът е, че в правителството не знаят за наличие на тази катастрофална държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”.

Иван Митев - икономист

2 коментара:

  1. капана е ясен, няма нужда от нови терми, капана са кредитите под формата на банкови заеми и купуването на облигации, а тези които залагат капана са правителствата и банкерите, всички останали са жертва на този капан. Не разбрах какъв е този Ресурс М, иска ми се да кажа че има спасение и то е златните пари, но не съм сигурен, че е така

    ОтговорИзтриване
  2. "Незлатните" са по-полезни от "Златните пари".

    "Ресурс М" е означение на открит досега непознат елемент в съответно стопанство.
    За Ресурс М: http://ivanmitev.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html

    Разкриването на "Капана на парите" е световна новост. Жертви в този капан са и правителство и съответни централни банки. Повече: http://ivanmitev.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

    ОтговорИзтриване