сряда, 18 май 2011 г.

Групата във Facebook ...



Групата във Facebook ЗНАЕМ ЗА КАТАСТРОФАЛНА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ГРЕШКА” подпомага най-широка преценка на знания за световна новост:

-      констатиране на "Грешка, на Джон Лоу", поради която е налична финансово-икономическа криза;

-      разкриване на нейна същност;

-      възможност за нейно успешно неутрализиране на „Капана на парите”.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Налични са примери за "Капан на парите".


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Участието в групата е свободно за всеки желаеш. Участник може да отпадне, ако по собствено желание напусне групата.

При дискусии в групата е ценно всяко мнение:

-      както на лица, които са съгласни с интелектуалното ниво на живелия в начало на XVIII век Джон Лоу и защитават досегашния непълноценен начин на държавно финансово управление;

-      така и на тези, които са разбрали същността и предимствата на усъвършенствания с „Модел Ресурси М” начин на държавно финансово управление и са за негово ползване.


Аз не отричам за някаква (според правни закони) възможна отговорност за определен човек при конкретна ситуация, но това не бива да е определящо при протести срещу слабости в общественото развитие.

Много е по-полезно при недоволство от обществено управление - насочеността да не е срещу отговорен пред обществото човек, а срещу продължаване на 295 годишна държавна финансова "Грешка на Джон Лоу", която ни направи жертви в „Капана на парите”.


Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар