вторник, 24 май 2011 г.

"Грешката на Джон Лоу" и банките




Акционерите и ръководителите на банки не носят отговорност за наличие на „Грешка на Джон Лоу” в съответно държавно финансово управление.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Налични са примери за "Капан на парите".


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Банките, които днес работят са създадени след първично наличие на „Грешката на Джон Лоу” през 1716 г..
Днес банките са част от общественото разделение на труда и техните акционери ги създават и специалистите в тях работят при условия на „Капана на парите”.
Също така, акционерите и ръководителите на банки нямат вина, че световната наука досега не бе открила наличие на грешка, ако при условия с ползване на "Незлатни пари" се прилага начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари".

Такова държавно финансово поведение е неправилност, защото (при условия с „Незлатни пари”) запазването на стария (от времето със "Златни пари") начин на държавно финансово управление развива икономически, социални и други диспропорции и винаги води до криза.
В резултат на гибелното влияние на „Грешката на Джон Лоу” банките също са жертва на кризата и това е особено важна причина за фалит на много от тях.
Днес е необходимо спешно да се помогне на банките чрез прекратяване „Грешката на Джон Лоу”.


Пример: Работата на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) е затруднена, защото при наличето на „Грешката на Джон Лоу” във финансовото управление на САЩ – специалистите на ФЕД нямат полезен ход.
Днес САЩ е в криза, поради наличие на конкретна причина.
Ситуацията е подобна, както през предходни години, но на по-високо ниво.
В САЩ досега отлагаха стихийно развитие на криза чрез увеличение на държавни дългове. Навярно и сега ще имат възможност да продължат временно тази гибелна практика, което ще им донесе нови бъдещи щети.
ФЕД е поредна жертва на катастрофалната държавна финансова „Грешна на Джон Лоу” и каквото и да направи винаги ще се достигне до криза.
За тази криза причината не е във ФЕД, а в „Грешката на Джон Лоу”, която продължава в държавното финансово управление на САЩ.


Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар