събота, 28 май 2011 г.

За дълговата криза


Уголемените държавни дългове са прояви на диспропорции.


"Диспропорция" означава – част с несъразмерност, по отношение на други.


През 2011 г. проблемът с тяхното обслужване е огромен и се поражда от наличие на разкрита, но още неосъзната от компетентни специалисти световна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”, поради която се развиват диспропорции и винаги се достига до криза.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Полезното спасение е прекратяване на тази държавна управленска непълноценност чрез ползване на „Модел Ресурс М”.

Доказателство: Ако се ликвидира „Грешката на Джон Лоу” ще се прекрати кризата.

Днес противници за ползване на „Модел Ресурси М” са хора, които (осъзнато или без своя преценка) споделят догма, че начинът на катастрофално държавно финансово управление от време със „Златни пари” е вечна даденост и не са разбрали, че са жертви, които живеят в „Капана на парите”.


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Внедряването на „Моделът Ресурси М” в обществено управление е въпрос на необходимо време.
В бъдеще няма да се водят днешните дискусии „Дали да се ползва „Модел Ресурси М”, а тема за спор ще е „Как да се прилага „Модел Ресурси М”?

Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар