неделя, 5 юни 2011 г.

Споделено



Уважаеми дами и господа,


Не е подчинено на желание, че при обществено развитие -  „Незлатните” са по-полезни от „Златни пари”. 
Конкретността на платформа на държавно финансово управление зависи от воля и способности на съответно правителство.

Сегашната практика на ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен (от време със „Златни пари”) стар начин на финансово управление, е решение на държавни власти. По своята същност това управленско поведение е грешка и подпомага диспропорции и криза.

Известно е предложение: За да се спасим от криза е необходимо да се ползва подобрено с „Модел Ресурси М” държавно финансово управление.


Моделът Ресурси М” е образец за подобрение на държавно финансово управление, чрез употреба на знания за „Обществен закон за Ресурс М”.


Инициативата отчита нови научни знания, вярно отразява обществени потребности и може полезно да се реализира.
И на мен професори са преподавали неща, в които преди съм вярвал, но сега им казвам, че са ме учили без да отчитат наличие на „Грешка на Джон Лоу”.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.



Днес мнозина вярват на свои учители ( в т. ч. Джон Мейнард Кейнс, Джон Кенет Гълбрайт, Милтън Фридман, Йозеф Стиглиц, ръководители на МВФ, СБ, ЕЦБ и други) без да преценят научено.
Преди години започнах анализи и се получиха полезни резултати.

Налично е друго обстоятелство, което също не зависи от човешко желание, а именно: при обществено развитие, подобреното с „Модел Ресурси М” държавно финансово управление е по-полезно спрямо досегашна практика от време със „Златни пари”.


От съответния човек зависи дали ще има желание:

-          да осъзнае знания за „Ресурс М” и да ги ползва

или

-          да остане на равнище на Джон Лоу от XVIII век.


Необходимо е време и други специалисти, след като осъзнаят същността на „Капана на парите” ще дадат свой принос за негово неутрализиране. Всеки има способности да се включи в този благотворен процес.


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


В бъдеще пак ще има дискусия, но няма да е на тема „Да се ползва ли усъвършенствувано с „Модел Ресурси М” държавно финансова управление?”, а спорът ще бъде „Как да се прилага Модел Ресурси М?”.


Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар