понеделник, 31 януари 2011 г.

Сбъдната прогноза

Статия от Емил Ценков във в. "Труд": "Революция извън сезона в арабския свят"

Мнение на Иван Митев:
Събитията са поредно доказателство как управляващи са жертва на собствено поведение на продължение на световна катастрофална държавна управленческа грешка. Непълноценността е, че държавното управление не се съобразява с ползваните незлатни пари. Това води до създаване на икономически, социални и други диспропорции и развитие на криза.


..., Управленческата грешка е факт от 1716 г. и след това е наследена и догматично запазва във всички държави, които ползват "незлатни пари". До 2010 г. няма университет в света, където студенти да учат, че това е грешка. Резултатите на целеви изследвания доказаха, че тази грешка е налична, защото прилаганият стар модел на държавно управление от времето със "златни пари" е непълноценен при променени условия с "незлатни пари". Това е генералната причина за развитие на диспропорции и криза. За да има успешно премахване на досегашната генерална причина за криза е потребно задължително премахване на тази управленческа грешка. С потенциала, който имаме днес това е възможно чрез приложение на знания за Ресурси М. Верният отговор на Вашия въпрос е: грешката не е умишлена, а от незнания. Необходимо е да се разбере същността на сегашния държавен недостатък. В Р. България, ако не се премахва тази държавна управленческа грешка, дори при условия на пълна обществена подкрепа на правителството - то ще има управленчески провал, защото е жертва на собствено грешно поведение. (Това бе причината за провалите на предишните правителства.) Днес този управленчески недостатък е при всяка държава.
Изгодата от премахване на грешката е за пълноценно обществено развитие.
Всеки, който е чел излязлата през м. декември 2010 г. творба "ПАРИТЕ не са ЗЛАТО", книга първа "ЗАКОНЪТ" знае, че на страница 85 е записано "След 2010 г., уголемяването на локални и глобални диспропорции е възлов въпрос в ... Арабска р. Египет... Безпределната субсидия е Генерална причина за криза и напрежение за социална и политическа дестабилизация".
Навярно някои са изненадани от това което става там, но за запознатите със същността на Ресурсите М е разбираем нормален обществен процес и не беше трудно да се предскаже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар