неделя, 23 януари 2011 г.

Грешката е открита

Доц. д-р Николай Слатински: "Обяснете ми кое по-точно е дясното на „ГЕРБ”?"

Уважаеми г-н доц. д-р Николай Слатински,
досегашните „десни“ и „леви“ правителства допускаха обща (за първи път в света от 1716 г.) грешка – да не се съобразяват с качества на ползвани „незлатни пари“ и продължиха да прилагат наследен стар начин на държавно управление от времето на „златни пари“. Това е причината, т. е. при продължаване на грешката всяка „дясна“ или „лява“ управляваща партия в Р. България или в която и да е държава по света (за достатъчно време) достига до управленческа катастрофа. Резултатът е логичен, защото наследения начин на управление от времето на „златни пари“, при нови условия на „незлатни пари“ развива икономически и други диспропорции в стопанство и съответна икономическа и/или финансова криза.
Заварената (и от сегашно през 2011 г. правителство) никому ненужно запазена от средновековието непълноценна платформа на държавно управление принуждава държавните власти да плащат завишени разходи и да се лишават от полагащи се приходи.
Практиката доказва, че при тези гибелни условия – колкото повече се работи, толкова повече са обществените щети при поредна криза.
Разбираемо е, че досегашните „десни“ и „леви“ правителства имат общо поведение на запазване на катастрофална държавна управленческа грешка, която обезценя техния труд.  
Иван Митев

Няма коментари:

Публикуване на коментар