вторник, 12 април 2011 г.

За банките


През м. април 2011 г. протес срещу банки не може да бъде пълноценен, защото банките не са причина за криза. Срещу какво да се протестира? Истината е, че е налична (от 1716 г.) световна грешка в държавното финансово управление, която грешка е продължена в Р. България и сега същата грешка е особено важна причина да има криза, при която могат да фалират и банки. Пример: Фалиралите банки през последното десетилетие на XX век в Р. България, сега в Ирландия и (стотици) в САЩ.
Ако някой не знае за същността на тази държавна финансова грешка, моля да се запознае с публикации в Facebook групаЗНАЕМ ЗА КАТАСТРОФАЛНА ДЪРЖАВНА ФИНАНСОВА ГРЕШКАhttp://www.facebook.com/home.php?sk=group_200597803284863&view=docs и за допълнителна информация може да се включи в тематични дискусии.
За съжаление до 2011 г. сини и червени и прочие наричани управляващи и опозиция живеят с илюзия, че при тяхно държавно управление могат да направят нещо полезно за обществото. Това и при най-голямо желание не е възможно, защото те (по един или друг начин) одобряват и продължават дългогодишна държавна финансова грешка, поради която неотменимо се развиват икономически и социални диспропорции и криза.
Кризата в Р. България през 2009-11 г. е възроденост от тази през 1996-7 г. Днес най-важното е да се разбере тази световна държавна финансова грешка, която за съжаление се допуска и от българското правителство и предприемане на практически мерки за нейно отстраняване, което е предпоставка за успешно преодоляване на кризата.
Иван Митев

Няма коментари:

Публикуване на коментар