събота, 9 април 2011 г.

За Португалия

DarikFinance.bg Португалският вододел.


Иван Митев:
Проблемът (в началото на м. април 2011 г.) на държавата Португалия е, че работи в условия на държавна финансова грешка и това е особено важна причина за беди на нейни жители.
За съжаление правителството на държавата (по една или друга причина, по един или друг начин) одобрява продължаването на тази държавна финансова грешка. С това гибелно за държавата поведение (а именно португалските финансови специалисти са за запазване на непълноценен начин на държавно управление от времето на "Златните" и при новите условия с "Незлатни пари", което е причината за кризата) се развиват диспропорции и криза.
Проблемът (при наличие на държавната финансова грешка) за действащия Министър-Председател на Министерски съвет на Португалия г-н Жозе Сократеш е подобен както при предходните премиери, а именно, че се съгласява с продължаване на държавна финансова грешка, поради която държавното управление е принудено да плаща милиарди допълнителни разходи и се лишава от пазарно обезпечени приходи.

***

Събитията през 2011 г. се развиват в зависимост от условията.
Поради наличието на представяната държавна финансова грешка, при сравнително новата парична единица „евро”  - и в Европа правителствата са принудени да правят никому ненужни допълнителни финансови разходи и са с намалени приходи.
Тази държавна управленска непълноценност с продължена (от 1716 т.) световна държавна финансова грешка развива икономически, социални и други диспропорции и води до криза. При страните е наличен и държавен бюджетен дефицит, който пречи за успешно преодоляване на кризата.
Още при приемане на еврото, за запознати с истина при развитие на обществени процеси е ясно, че при запазване на държавната финансова грешка се достига до криза и ще има политически сили в отделни европейски държави, които ще използват същата тази криза за да спечелят политическа власт чрез обещание, че ще излязат от развиваща криза Еврозона.
Истината е, че не самото „евро” е причина за кризата, а тази причина е непълноценния начин на държавно финансово управление.
За успешно преодоляване на кризата е необходимо премахване на държавната финансова грешка, поради която се развива сегашната криза.

***

Защо трябва да се протестира срещу банки?
Днес проблемът не е в банките, а в конкретна грешка при държавно финансово управление, защото тази финансова грешка ражда диспропорции и води до криза, която пречи и на самите банки.
Сегашните протести не са насочени към истинския проблем и са обезценени и ще са безрезултатни, защото протестиращите са против последици, но (по един или друг начин) одобряват държавната финансова грешка, поради която са налични тези последици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар