сряда, 23 февруари 2011 г.

Г-н Сорос ...

blitz.bg, Джордж Сорос: Обявена е световната валутна война.
Светът вече на практика е във валутна война, която може да има непредвидими последици за глобалната икономика и за стабилността изобщо, смята американският инвеститор Джордж Сорос.
"Де факто сега съществуват две валутни системи международната и китайската, в която текущите сметки и сметките на капиталовложенията са разделени. Тази тенденция вече увлича Бразилия, Корея и редица страни от Азия. Това създава риск да се спре свободното движение на капитала и на валутните курсове и носи загуби на всички", отбелязва Сорос.
Според него изходът от тази ненормална ситуация е Китай да влезе в международната валутна система чрез специални права на тираж от МВФ.


Мнение на Иван Митев: Принципната същност на днешната ситуация е съща както преди години. Проблемът е, че поради никому ненужно продължаване (от 1716 г.) на грешка на Джон Лоу [същността е - не се отчита разлика между качества на "Незлатни" спрямо "Златни пари" и при условия на "Незлатни" се ползва стария (от времето със "Златни пари") начин на държавно финансово управление. Това неразвито държавно управленско поведение подсигурява създаване и развитие на икономически, социални и други диспропорции и криза.] диспропорциите са уголемени и започна криза. Без премахване наличността на световната грешка в държавно финансово управление не е възможно успешно преодоляване на сегашни трудности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар