събота, 6 юли 2013 г.

За държавната грешкаСегашният негоден за парите начин на държавно управление е зло, което пречи за пълноценно обществено развитие и е полезно да бъде премахнато.

Откриването на грешката е начало на нейно прекратяване, тъй като няма разумен човек със заинтересованост от запазване, защото при нейно наличие, колкото повече е обществения икономически растеж - толкова по-голям потенциал за стопанска криза се развива и щетите са по-жестоки.

Нима някой има желание да живее в условия на саморазвиваща се стопанска криза и да е обречен на болезнени щети?

Погрешката съществува, защото е обществено неизвестна.

За световната икономика, всяка секунда нейно запазване носи щети за равностойността на над 100 хиляди долара, които са за сметка на хората, в качеството им на жертви на държавна непълноценност.

Пример: Израз на тези щети са над 145 милиарда евро загуби за притежатели на гръцки дълг. Също загуби за депозанти в исландски и кипърски банки.

Аз правя това, което е в мои възможности - да представям същността на кардинална държавна грешка.

Разкриването на тази (от 1716 г.) световна грешка е научен продукт и е въпрос на време ползване на полезни знания.

Днес ситуацията е уникална.

Никому ненужно, живеем в условия на непълноценно държавно управление при стопанство с Незлатни пари, което е обречено на саморазвиваща се катастрофална криза.

С прекратяването на грешката ще настъпи ера на пълноценно държавно управление при стопанство с Незлатни пари с победена сегашна стопанска криза.

Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар