четвъртък, 28 юни 2012 г.

Политиците са обречени жертви на държавна грешка


В началото на XXI-и век, съвременната човешка цивилизация се развива в „Капана на парите”.

Неговата схема е ползване на „Незлатни пари” и запазен стар, наследен от стопанство със „Златни пари” начин на държавно финансово управление.

Това е жестока клопка при употреба на пари, защото старият, от време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление е НЕПРИГОДЕН за  „Незлатни пари” и подсигурява развитие на диспропорции и (при достатъчно време) криза.

Капанът на парите” е непълноценни държавни финансови условия, при които хората са обречени жертви на държавна финансова грешка и колкото повече се трудят да реализират добавена стойност – толкова по-голям потенциал за стопанска криза се развива.

Предпоставката за това катастрофално държавно финансово поведение е пренебрежение към качества на „Незлатни пари”.

Посочената непълноценна финансова дейност се допуска за първи път в света през 1716 г.

Същата е означена с името на нейния инициатор като „Грешка на Джон Лоу”.

Нейната същност е при стопанство с „Незлатни пари”, запазване на наследен от време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление.
Продължението на старата държавна финансова практика от време със „Златни пари” при стопанство с „Незлатни пари” е управленска слабост, тъй като води до развитие на диспропорции и стопанска криза.

Заради финансовия недъг, независимо от способности и желания, политиците на висши държавни постове също са обречени жертви на държавна грешка и колкото повече изпълняват свои задължения – толкова по-голям е техния неуспех.

Политическият провал се подсигурява от развитие на потенциал за стопанска криза.

Пример: Животът представи, че при условия на запазване на непригодно за евро гръцко финансово управление  – колкото повече се помага на Гърция, толкова по-силна криза се развива.
Този процес е теоретично обоснован и практически доказан с първия пакет за 110 милиарда евро помощ за Гърция.
Ако продължат да запазват НЕПРИГОДНО за евро гръцко финансово управление, подобна ще е ситуацията и при втория пакет помощ.

По сходен начин се развиват кризисни стопански процеси при всяка друга държава.

Истината е, при наличие на представената държавна финансова грешка - дори с всеотдайна добронамерена дейност на политици и неограничено количество парична помощ е невъзможно успешно преодоляване на съвременна стопанска криза в която да е страна в света.

През 2012 г. стопанските трудности в съответна държава са резултат от влияние на „Грешката на Джон Лоу” при нейно финансово управление.

Ситуацията е ясна, като се премахне грешка - ще се прекрати криза.

При стопанство с „Незлатни пари”, успешната политика е възможна само при ГОДНО за тези пари финансово управление.

До 24 часа време след ползване на ГОДНО за „Незлатни пари” държавно финансово поведение – сегашната криза в съответна страна ще е прекратена.

Ползвани означения:

1. „Златни пари: Пари, които са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Незлатни пари”.

2. „Незлатни пари: Пари, които не са реално обезпечени със злато или сходни на злато ценности, т. е. пари, които са различни от „Златни пари”.

Иван Митев - икономист

3 коментара:

  1. Софийска Търговско - Промишлена Камара

    Икономистът Иван Митев вижда изход от кризата за 1 ден, ако политиците възприемат нови правила за финансово управление...

    http://www.scci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=7232&mode=thread&order=0&thold=0

    ОтговорИзтриване
  2. Гласът на обществото:

    Иван Митев: Политиците са обречени жертви на държавна грешка

    http://www.news359.bg/2012/06/28/polititsite-sa-obretcheni-zhertvi-na-darzhavna-greshka/

    ОтговорИзтриване
  3. http://www.darikfinance.bg

    Политиците са обречени жертви на държавна грешка

    http://www.darikfinance.bg/blog/view/6731/%CF%EE%EB%E8%F2%E8%F6%E8%F2%E5+%F1%E0+%EE%E1%F0%E5%F7%E5%ED%E8+%E6%E5%F0%F2%E2%E8+%ED%E0+%E4%FA%F0%E6%E0%E2%ED%E0+%E3%F0%E5%F8%EA%E0

    ОтговорИзтриване