неделя, 12 юни 2011 г.

Съпротива към новост


Разбираеми са трудности при всяка полезна промяна.
Свидетели сме на актуално световно разкритие на „Грешка на Джон Лоу” и „съпротива за нейно възприемане”.

Ситуацията за разбиране на изненадващото откритие ще се промени едва след първо в света внедряване на усъвършенствано с „Модел Ресурси М” държавно финансово управление.

Например: При прилагане в Гърция на подобрено с „Модел Ресурси М” държавно финансово управление – само до 24 часа ще се получат желани полезни резултати и овладяване на криза, след което ще е налична оценка на този факт.

За да се популяризира, каква трябва да е честотата на представяне на „Грешката на Джон Лоу”? (Това означение се ползва, за да е възможно по-кратко представяне на сегашната държавна финансова грешка.)

Трудно е да се намери най-краткия път - как да се разкрие една 295 години скрита за човешката цивилизация истина?
За да не се „повтаря истината”, при което някои могат да се подразнят - единият от вариантите е този, който желае да представи реалността за особено важната причина за криза е да участва само в част от дискусии, за да не се казва винаги истината.

Моля за Ваше мнение за поведението на тези, които досега и сега представят неточност,че нещо различно от „Грешка на Джон Лоу” е  генералната причина за криза.

„Грешката на Джон Лоу” е „детска болест на пазарна икономика”. Същата продължава през XXI век и е особено важна причина за криза в начало на XXI век.

Премълчава се, че сме свидетели на милиарди пъти повтаряни лъжи, спрямо казана в няколко дискусии истина, че живеем в „Капана на парите”?

Нима не се вижда сегашната държавна финансова клопка, която ни носи щети?
Какви доказателства са необходими за да се осъзнае, че днес е налично катастрофално държавно финансово поведение, заради което сме в криза.

Същността на разпространената по света непълноценност, че ползването на „Незлатни пари”, при условия на стария от време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление е така проникнала в живота на хората, че много специалисти са я приели за вечна даденост и само мисълта, че е възможно подобрение на тази 295 годишна катастрофална за стопанството практика ги изненадва и смущава.

Ако Вие бяхте учител, нима при задача  2 + 2 щяхте да кажете на ученици, че при няколкократно решение на задачата само първите няколко пъти отговорът е 4, но след това следва да няма отговор или да се дава друг резултат, защото ще стане като „краставицата”?

Това, което представям не са идеи, а заключения от научни анализи.
За всеки представител от прогресивните специалисти е само въпрос на време да отчете наличие на скрития 295 години „Капан на парите” и да изостави реална сегашна защита на Джон Лоу за негово поведение от начало на XVIII век.

Навярно скоро ще е времето, когато спорът няма да е с днешна актуална тема „Как да се разкрива катастрофалното влияние на „Грешката на Джон Лоу”, а дискусията ще бъде „Как да се прилага Модел Ресурси М”.

Иван Митев – икономист


1.      Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


2.      "Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


3.      Моделът Ресурси М” е образец за подобрение на държавно финансово управление, чрез употреба на знания за „Обществен закон за Ресурс М”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар