сряда, 15 юни 2011 г.

Голяма богата жертва


Централната банка на САЩ, т. е. "Федералният резерв на САЩ" (ФЕД) е точно толкова с качества на жертва в "Капана на парите", колкото Международния валутен фонд (МВФ), Световната банка (СБ), Европейската централна банка (ЕЦБ), всяка друга централна банка, корпоративна фирма , държавни служители, експерти в правителство, инвеститори, предприемачи, министри, депозанти на пари, банкери, търговска банка или друг конкретен участник в стопанския живот.
През първата половина на 2011 г. участниците в стопанския живот живеят в „Капана на парите” и са негови жертви.
В обхвата на тази клопка е и ФЕД (МВФ, СБ, ЕЦБ).

Това, че някой, спрямо друг е по-богат не променя негова позиция на жертва в "Капана на парите".
Също така, този който консумира от примамка в „Капана на парите” е  вероятно „по-нахранен” от други, но това не означава, че е защитена негова жертва.

Причина за наличие на „Капан на парите” е съществуване на държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”.

Животът в „Капана на парите” винаги води към развитие на стопански диспропорции и стихийна криза с непредсказуеми болезнени щети за негови жертви.

При запазване на „Грешката на Джон Лоу” в САЩ, сигурното достигане на бушуващо развитие на криза в САЩ не зависи от поведение на ФЕД.

Специалистите на ФЕД (МВФ, СБ, ЕЦБ) само могат да забавят процеса на развитие на криза, но нямат възможности да го предотвратят, защото особено важната причина за сегашна криза е конкретна държавна финансова грешка на съответна държава, която оказва свое катастрофално влияние и към бъдеще на ФЕД (МВФ, СБ, ЕЦБ).

Мнозина питат: Каква "жертва" са ФЕД (МВФ, СБ, ЕЦБ)?

Отговорът е известен: ФЕД (МВФ, СВ, ЕЦБ) са голяма богата жертва в „Капана на парите”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар