петък, 21 януари 2011 г.

... economynews.bg

18.01.2011 г., "Цените на храните са на най-високото си равнище, откакто се води статистика, според Организацията на ООН за прехрана и земеделие (ФАО)..." - анализ ВВС "Защо храни и горива поскъпват?":


Мнение на Иван Митев:
"В резултат на държавна управленческа грешка (пренебрежение на качества на ползвани „незлатни пари”) се развиват икономически и други диспропорции, които водят към криза, подсигуряваща пазарна обезценка на пари и увеличение на потребителски цени."



17.01.2011 г., "Спасителната стратегия на еврозоната не работи. Време е неплатежоспособните страни да преструктурират дълговете си..." - анализ на сп. Economist "Време е за три малки фалита в Европа":


Мнение на Иван Митев:
"Предпоставката за държавни фалити е поради конкретна и доскоро незабелязана грешка при тяхното управление. Този недостатък създава и развива икономически и други диспропорции и е източник за генерална причина за криза."



4.01.2011 г., "През средата на миналата 2010 и в началото на тази година много страни от Европа вдигнаха ставките на ДДС. Така те компенсират както ниските приходи в хазната, така и намаляват бюджетните си дефицити..." - анализ от Явор Иванов "В Европа вдигат смело ДДС":


Мнение на Иван Митев:
"До 2011 г., при управление на страните е наличен парадокс. Държавните управления пренебрегват конкретни Разпоредители на суми и с това никому ненужно поведение повишават ежедневни свои разходи и се лишават от полагащи се приходи. За да се спасят от това свое непълноценно поведение са принудени да завишават данъци. Неупотребата на знания за Ресурси М е предпоставката за ненужно нарастване на данъци.
При усъвършенстване на държавно управление чрез "Модел Ресурси М" намаляват текущи държавни разходи и са налични допълнителни целеви приходи за правителството. Този процес обезличава досегашната генерална причина за икономическа и/или финансова криза."

Няма коментари:

Публикуване на коментар