петък, 14 януари 2011 г.

За Република Гърция


20.01.2011г. banks.dir.bg: "Слухове за нов гръцки план"



11.01.2011 г. www.investor.bg, Георгиос Папаконстантину: "Дълговата криза е системен проблем на Европа"


10.01.2011 г. www.investor.bg, "Страхът за Гърция отново обхвана пазарите"

Коментар на Иван Митев:


Досегашните (към 03.05.2011 г.) решения за спасение на Р. Гърция са неточни, защото запазват наличието на особено важната причина за криза, а именно продължаване на "Грешката на Джон Лоу" в държавното финансово управление, при условия на която правителството на страната е с държавен бюджет с ненужни завишени държавни разходи и ограничени бюджетни приходи.
При наличието на тази грешка работещите в Министерство на финансите на Р. Гърция нямат полезен ход, защото колкото повече работят - толкова по-лоши управленски резултати ще получат.  


***



В Република Гърция съществува неоспоримо държавно задължение за връщане на получени кредити,които сега с трудности се погасяват.
Доскоро населението на Р. Гърция пряко се ползваше от предимствата на тези кредити, но започва да усеща заплащането на тяхната цена.
Проблемът е, че самото гръцко държавно управление е с принос за сегашното състояние, защото работи по начин, който подсигурява ненужно завишени държавни разходи за милиарди евро и необратимо се стига до финансова криза.
Положението е успешно поправимо, защото се знае особено важната причина за криза и само до 24 часа след начало на премахване на тази ненужна държавна финансова грешка на гръцкото правителство ще се получи конкретен полезен обществен ефект, изразяващ се в намаления на ненужни държавни разходи и наличие на допълнителни пазарни държавни бюджетни приходи и ще е започнало успешно излизане от криза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар