сряда, 25 май 2011 г.

Световна новост





През 2011 г. е налична катастрофална държавна финансова грешка.
Поради подсигуряване на диспропорции и криза, ГРЕШКА е ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.

Днес българското (и на всяка друга страна) правителство управлява с тази управленска слабост.
При запазване на нейното съществуване – съответното държавното управление (дори и при бюджетен излишък) се проваля, защото се развиват стопански диспропорции и (за достатъчно време) се достига до криза.
Тъй като през 1716 г. тази практика е въведена в света по инициатива на Джон Лоу - неточността е означена като „Грешка на Джон Лоу”.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Днешната криза е в резултат от въздействие на „Грешка на Джон Лоу”.

Отделните държави са пример за наличност на "Капан на парите".


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Реалността при която живеем е: При запазване на „Грешката на Джон Лоу” – държавното управление колкото повече работи – толкова по-лоши резултати получава.

За пълноценно обществено развитие е необходимо прекратяване на „Грешката на Джон Лоу”.


Доказателство: При прекратяване на „Грешката на Джон Лоу” ще се спре развитие на криза.


„Грешката на Джон Лоу” е детска болест на пазарна икономика.
За да спасят стопанството от кризата,  властите на съответна страна трябва да преценят вредата от продължаване „Грешката на Джон Лоу” и да приложат подобрение „Модел Ресурси М” при държавно финансово управление.


Иван Митев - икономист

Няма коментари:

Публикуване на коментар