сряда, 25 май 2011 г.

За паричната система



През 1716 г. ─ в световното обществено развитие, във Франция при замяна на пари е направена грешка за недовършено преобразуване.
Нейната същност е необосновано запазване на начина на държавно финансово управление от времето със "Златни" и при нова обстановка с "Незлатни пари".
Почти три века хората не са установили същността на тази непригодност.

В промяната с "Незлатни пари", правителствата страдат от собствените си действия на съхранени унищожителни условия, поради удължено старо поведение от минало със "Златни пари".
С този дефект, властите са с намалени бюджетни постъпления, увеличени плащания и не могат да прекратят регресивни икономически прояви.
Жестоките щети при кризи са причинени от незавършен градеж в държавно финансово управление.

Съответните държавни власти работят при условия на съхранена "Грешка на Джон Лоу”.


Грешка на Джон Лоуозначава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


Налични са примери за "Капан на парите".


"Капан на паритеозначава: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.


Описаната слабост се допускаше преди, продължава и сега в Р. България и други държави.
Има достатъчно факти за практика, която е несъвместима с устойчиво стопанство.
Всеки е с потенциал да прецени разбуленото недоразумение.
В 2011 г., хората са с актуална потребност от следващ етап на животворната промяна.

Полезната новост с прилагане на знания за “Ресурси М” ще доведе до желан стопански прогрес.
Държавното усъвършенстване ще понижи (невключена в държавния бюджет) субсидия за "Разпоредители на суми" и ще осигури за общественото управление полагащи се приходи и смалени разходи.

През 2011 г. управляващите запазват гибелна наследеност и се мъчат от последици.
Налично е противоречие и правителството (колкото и да се старае) няма възможност да завоюва трайно подобрение, защото не премахва вредна и водеща към стопански регрес финансова непълноценност.

Чрез ползване на специализирани умения, представената неправилност в държавното финансово ръководство е разкрита. Същата може да се ликвидира и да се подсигури устойчивост.
Обстоятелството, че неточността съществува в други страни не изкоренява съответна отговорност.
Заради опазване на сегашната катастрофална грешка (при условия с "Незлатни пари" немощен начин на държавно управление, от времето със "Златни пари") живеем с разширяващи се диспропорции, кризи и болезнени щети.

Днес продължението на „Грешката на Джон Лоу” е пречка, за да е възможна пълноценна организация на световната парична система.
Необходимо е да се помогне на съответно правителство да разбере наследената „Грешка на Джон Лоу”, съхранението на която води всяка държава към криза и стопанска катастрофа.


Иван Митев - икономист

2 коментара:

  1. Здравейте . Аз съм икономист , но от казаното до тук разбирам че има грешка , но точно каква е и какви идеи има за нейното отстраняванв невиждам .Аз имам свой възгледи за тези диспропорци и с удоволствие бих ги дискутирал с вас , пък може и да се роди идея за решаванвто им .

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Unknown,

    Най-подробно същината на държавната грешка, която е водещият причинител на актуални дългови кризи е представена в книгата "Факторът за кризи дългов рак".

    https://www.helikon.bg/books/220/-%D0%A4%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%BA_198547.html#book_info

    Налични са знания за нейното прекратяване и то е възможно.
    Дискусиите са винаги полезни и помагат да се осъзнае истината.
    Сега актуалният ми блог за публикации е: http://dalgovrak.blogspot.bg/

    С поздрави,
    Иван Митев

    ОтговорИзтриване